Vand- & udluftningsrør i skakt

Vand- & udluftnings-
rør i skakt

Gammel skakt skulle bruges til føring af vandrør

I Ceresbyen i Aarhus er dygtige håndværkere i fuld gang med at klargøre en række nye lejligheder, og man har i den forbindelse valgt at skabe en balance mellem det gamle, ikoniske bryggeri og et moderne boligbyggeri.

Derfor valgte projektlederen at kontakte Sky-Work

For os i Sky-Work betød projektet i Ceresbyen her i forårets vinterkulde, at vi blev hyret til opsætning af vandrør i en af bryggeriets gamle skakte – en arbejdsopgave, hvor erhvervsklatring i høj grad kan betale sig.

Skakten var i alt 14 meter dyb, hvilket i sig selv ikke synes at være den helt store udfordring. Men alligevel var det ikke en helt almindelig opgave, da skaktens omkreds på gulvplan målte 90×110. Det er ikke meget plads, når man som erhvervsklatrer er vant til masser af plads.

I første etape bestod opgaven i, at vi hele vejen op af skakten i samarbejde med den tilknyttede VVS’er skulle montere bærearme til de to vandrør, der nu skulle føres gennem skakten. Straks derefter bestod opgaven i montering af røret samt trykprøvning heraf. Hele projektet vedrørende installation af de to vandrør forløb smertefrit, og efter blot en dags arbejde var opgaven løst.

Arbejdet sluttede ikke her…

Vi havde knap nok pakket sammen efter arbejdet i den gamle bryggeriskakt, før projektlederen kom tilbage med endnu en arbejdsopgave. Foruden de to vandrør skulle der også installeres to udluftningsrør i selvsamme skakt, som ligeledes skulle isoleres – og kort efter stod vi igen og kiggede ned i skakten. Selvom opgaven var både spændende og anderledes, skulle sikkerheden selvfølgelig være i orden.

Efter grundige overvejelser begav vores erfarne klatrere sig atter ned ad den smalle skakt, som nu var endnu smallere på grund af de to vandrør. På trods af pladsmanglen tog det ikke længe, før også de to isolerede udluftningsrør på henholdsvis Ø350 og Ø600 var monteret og klar til brug.

Med kun en dags varsel gik vi i gang, og 24 timer senere var vi i mål med opgaven – alle de involverede kunne nu gå på fyraften med et smil på læben. Med rope access kunne Sky-Work klare opgaven hurtigt og sikkert, således at det omfattende byggeprojekt i hjertet af Aarhus kunne fortsætte efter planen.