Inspektion af gammelt tag

Inspektionen og reparation af gammelt tag på banegården

Med vind og vejr, især når vi taler det nordiske klima, forekommer der et enormt synligt slid med tiden af alverdens tage. Ingen undtagelse var det for et af tagene på den gamle banegård i Aarhus.

Hos Sky-Work har vi for nyligt hjulpet selveste ISS med inspektionen af et meget gammel tag på banegården, da det ikke længere var helt tæt, og standen ukendt. Taget, vi inspicerede, var så gammelt, at det var helt sort fra den tid, hvor togene blev fyret med kul og osede en del mere, end man ser i dag.

Inspektionen var på høje tid, da der var mange år siden, at taget sidst var inspiceret. Så længe siden at der var begyndt at trænge vand ind flere steder i tagkonstruktionen. Ikke særligt hensigtsmæssigt og på sigt uden indgriben en rigtig dyr fornøjelse. Kunden havde derfor behov for en gennemgang og reparation af de småting, vi fandt undervejs.

Muligt at bevare det rustikke look

Taget tagets alder i betragtning var det stadig et flot et af slagsen. Et rustikt look, som heldigvis kunne bevares til fulde. Vi fandt kun meget små utætheder på kviste og tag, og der fandtes heldigvis en stak gamle tegl på loftet, som ligesom de eksisterende var misfarvet af sod. Dette var heldigt, da udskiftede tegl ellers ville være meget synlige.

Da vi alligevel skulle frem og tilbage over taget til inspektionen, kunne vi jo ligeså godt tømme tagrenden samt kontrollere tagpap og tætningslister. Der gik heller ikke længe, før vores folk inde på loftet kunne konstatere en utæthed ved et gammelt støbejernsvindue i taget. Disse er meget almindelige i gamle tagkonstruktioner og loftsrum. Men det duer ikke, hvis det glas der sidder i dem, er revnet, så vandet løber ind og ikke af.

Vi koordinerede med en af byens glarmestre, således at dette også kunne løses på samme dag. Vi var hele tagfladen igennem på en dag, både med reparation af småting og tagrendetømning. Vi nåede også til fyraften at sætte de gamle vinduer tilbage på plads – ganske vist med nyt og skinnende glas.

Sikker løsning til kundens store tilfredshed

Taget er nu i fin stand, og kan nemt klare en håndfuld sæsoner uden bekymringer. Efter endt opgave slutter vi altid af med at se det hele igennem, således at vi sikrer, at alt er, som det skal og bør være. Herefter udarbejdede vi en udførlig rapport til kunden efter vedkommendes ønsker. Dette betød, at kunden nu med ro i sindet kan lægge en fremtidig plan for vedligeholdelse af taget.

Opgaven her er et glimrende eksempel på, at vi kommer til, hvor andre må give op. Vores erfaring og tilgang til opgaver som denne giver os andre muligheder, end man ser ved konventionelle løsninger. Rope access er vejen – bogstaveligt talt.