Opsætning af julelys

Opsætning af julelys i Tivoli Friheden

Har du været en tur i Tivoli Friheden henover julen, har du sikkert lagt mærke til de mange tindrende julelys i det famøse tårn “Frit fald”. Det kan også være, du har fået øje på dem fra nær og fjern. De er nemlig ganske opsigtsvækkende på grund af den højde de befinder sig i.

Før december bankede på døren, fik vi til opgave at udsmykke det 50 meter høje tårn med lys. Du har sikkert fået øje på, at det skal se ud som et juletræ – og endda Danmarks største af slagsen. Det var en teknisk krævende opgave, eftersom der blandt andet skulle etableres et spir i midten af tårnet, som rækker hele ni meter over toppen af konstruktionen. Her skulle julestjernen selvfølgelig sidde.

 

Bestemt en mulig opgave med den rette erfaring og taktiske tilgang

Før vi påbegyndte arbejdet, lagde vi naturligvis en strategi for, hvordan og hvorledes vi skulle bære os ad med at få fastmonteres spiret samt de mange lyskæder, der er 55 meter lange. Vi har før arbejdet så højt oppe, hvorfor det ikke er noget problem. Men der er ikke meget at arbejde med i tårnet, hvilket kræver en kreativ tilgang. Heldigvis er det noget, der ikke ligger fjernt for os.

Vi fik spændt 4 wirer på tværs at alle tårnets ben, således at de 55 lange lyskæder kunne monteres sikkert og godt. Det glæder os, når vi får lov at prøve kræfter med helt nye opgaver, hvor vi virkelig skal lægge hovederne i blød og komme op med en alternativ metode til at få monteret ting fast i højden, som holder i længden og er helt og aldeles trygt spændt fast for folk, der end må befinde sig under.

 

Stolt af resultatet

Når vi udfører en opgave som denne, bliver vi stolte, når vi ser det endelige slutresultat. Lysene spreder glæde og smil i hele Tivoli Friheden – og ja, selv dem, der bor i nærheden kan nyde synet at de fantastiske julelys, som vi har været med til at fastmontere.

Det kræver naturligvis en del øvelse og viden om, hvordan man klatrer og bevæger sig sikkert rundt, når vi er så højt oppe. Men vi tager alle vores forholdsregler og spænder os godt fast. Vi arbejder tæt sammen som team, hvor hver én er ganske uundværlig. Derfor er det bare en endnu større fornøjelse at kunne sætte lys op, der er til glæde for så mange mennesker.

Når julemåneden er omme, og juleudstillingen skal tages ned, har vi endnu en opgave i at tage de mange lys ned. Vi glæder og allerede. Og hvem ved. Måske får vi lov at varetage den fornemme igen næste år.