Udskiftning af knust glasværn

Udskiftning af glasværn med fokus på sikkerhed

Det behøver ikke altid at være højt, selv vores navn antyder, at vi arbejder i højderne, Vi kan dog også begå os med andre forskelligartede opgaver og kan rykke hurtigt ud, hvor behovet opstår.

På nutidens byggerier er det nemlig ikke kun højden, der kan være en udfordring. Grønne arealer, parkeringskældre og specielle konstruktioner kan være en udfordring i sig selv.

På Aarhus Ø bistod vi med afmontering af et glasværn, der sprang, mens vi løste en anden opgave i nærheden.

Under monteringen af nogle altandele, hvor vi hang badet i solskin, blev den vanlige arbejdsrytme kortvarigt afbrudt, da der lød et meget højt smæld ikke langt fra, hvor vi hang. Nej, det var ikke os, der havde tabt noget ned i vores afspærring. Det var derimod et glasværn et andet sted på bygningen, der var sprunget. Kort tid efter ruden var sprunget, fik vi et opkald fra ejendomsmesteren. Han ville gerne have fjernet ruden ud mod gården, således at der ikke kunne drysse glas ned på forbipasserende.

Opgaven var ret simpel: Afmontér glasset, og fir det sikkert til jorden. Vi har naturligvis altid fokus på sikkerheden for vores egen, men også alle andres skyld. Derfor går metodisk til værks.

 

Strategisk fremgangsmåde gav pote

Når man løfter objekter, er der mange ting at tage bestik af. Bl.a. størrelse, vægt og form. De største udfordringer ved denne rude var vægten på ca. 150 kg og formen, da ruden var blevet blød og uhåndterbar.

Løsningen blev at bygge en fast ramme, der både kunne bære ruden og holde form på den, således at den kunne fragtes sikkert til jorden. Når man skal løfte tunge byrder, er det vigtigt, at man har en omtrentlig vægt at vælge udstyr efter. Som udgangspunkt er vores udstyr utroligt stærkt, og en byrde på 150 kg er ikke særlig stor. Men vi vælger også arbejdsmetode efter at personalet, som skal håndtere byrden, ikke får unødigt sved på panden.

Rammen omkring ruden blev samlet med stor omhyggelighed. Ankre blev monteret og hejsesystemet set efter en sidste gang. Herefter løftede vi i rammen, så størstedelen af rudens vægt nu hang i systemet. De sidste grisetryner blev afmonteret, og ruden blev løftet, til den slap sin montering.

Denne rude skulle kantes ud forbi en bærearm til terrassen, men siden vi selv havde bygget rammen, gik dette nemt. Herefter kunne ruden fires langsomt til jorden. På denne opgave blev byrden fulgt ned af en tekniker, der sikrede sig, at den ikke stødte på en af de andre terrasser. Det er ikke altid, det er en mulighed. Ofte spænder vi bare et reb op til at guide byrden.

 

Glad ejendomsmester

Turen ned varede kun to minutter, og efter vi havde fjernet ruden fra pladsen og pakket vores udstyr sammen, kunne ejendomsmesteren fjerne afspærringen og nyde resten af solskinsdagen.

For os er det motiverende, at vi kan bidrage til forskellige opgaver, hvor vores ekspertise kommer til sin ret. Vi har altid den tilgang, at det skal gøre optimalt og sikkert, hvorfor vi er meget strategiske i planlægningen af enhver opgave. Og så er det en stor fornøjelse at kunne gøre kunder glade.