Udskiftning af loft ved rulletrappe

Udskift-
ning af loft ved rulle-
trappe

En speciel opgave for H&M i Aarhus

Vi blev kontaktet af en fortvivlet projektleder, som stod med en speciel udfordring.
I H&M ved åen i Aarhus skulle der udskiftes loft. Men ikke bare hvor som helst, det var loftet under rulletrapperne, der stod for tur. Dertil hed det sig, at loftet selvfølgelig ikke kunne udskiftes, mens butikkerne var åbne, da folk ikke kan færdes underneden. Opgaven skulle således løses imellem klokken 17:00 lørdag og 00:00 søndag, således at alt kunne være ryddet, til når butikken igen gerne skulle åbne med nye lofter.

Den nederste rulletrappe var ikke noget problem, da den kunne laves fra gulvet. Rulletrappen efter den kunne laves ved at bygge en platform, men den sidste rulletrappe havde for år tilbage fået sit løb flyttet for at skabe mere lys og rum i atriet.
Dette betyder at rulletrappen hænger frit for sig selv ude midt i ingenting, og inde i centret kunne dækket ikke bære en lift, der var stor nok til at nå.

Sky-Work blev tilkaldt for at besigtige opgaven. Vores projektlederen skulle da også lægge hovedet lidt i blød, for hvordan tilgår man let et arbejdsområde, der hælder 45 grader, nedefra?
Det blev besluttet at lave en svævende, justerbar platform. Med hjælp fra pudsegondolen der belejligvist var placeres til glasset helt i loftet, planlagde vi en platform som kunne bevæge sig, lige som vi havde brug for det.

Man skal vælge sine materialer med omhu, når man selv vil designe løsninger. Det kræver erfaring og overblik at lave en løsning, der i sidste ende fungerer. Vi valgte at skaffe en truss som man kender det fra scene opbygning. Den er tilpas let og rigeligt stærk til at understøtte folkene, der arbejder. Sikkerheden ligger selvfølgelig stadigvæk i rebene, som vi kender, og som er godkendt til formålet.

Bjælken blev hejst op af 2 særlige elspil, der er godkendt til personer. Derpå kunne vores drenge sidde trygt og arbejde fastkoblet til rebet, der gik helt op til pudseplatformen i loftet.

Det var med en smule sommerfugle i maven, ar vi begyndte at sætte systemet op. ”Virker det nu så godt som vi har tænkt?” Det er jo vigtigt, når der er en deadline, der skal overholdes, at det valgte system ikke gør arbejdsprocessen længere.
Da systemet var oppe, og den første person skulle prøve en tur op til loftet, kunne vi ånde lettede op. Systemet virkede præcist, som vi havde forudset, og det var tilmed fedt at bruge.
Det tog ikke lang tid at pille det eksisterende loft ned, så opmålingen af det nye kunne begynde.

Vi løste opgaven inden for deadlinen og kunne gå der fra med et flot stykke arbejde og en tilfreds kunde, ligesom vi plejer.