Udskiftning af loft ved rulletrappe

En speciel opgave for H&M i Aarhus

Vi blev kontaktet af en fortvivlet projektleder, som stod med en speciel udfordring.
Inde i H&M ved åen i Aarhus, skulle der udskiftes loft. Men ikke bare hvor som helst, det var loftet under rulletrapperne der stod for tur. Dertil hed det sig at loftet selvfølgelig ikke kunne udskiftes mens butikkerne var åbne, da folk jo ikke kan færdes underneden. Opgaven skulle således løses imellem klokken 17:00 lørdag og 00:00 søndag, således alt kunne være ryddet til når butikken igen gerne skulle åbne med nye lofter.

De giver jo sig selv at den nederste rulletrappe ikke var noget problem, da den kunne laves fra gulvet. Rulletrappen efter den kunne laves ved at bygge en platform, da denne var lige over den første. Den sidste rulletrappe havde for år tilbage fået sit løb flyttet, for at skabe mere lys og rum i atriet.
Dette betyd at rulletrappen hang frit for sig selv ude midt i ingenting, og inde i centeret kunne dækket ikke bære en lift der var stor nok til at nå.

Sky-Work blev tilkaldt til at besigtige opgaven. Projektlederen herfra skulle da også lige ligge hovedet lidt i blød, for hvordan tilgår man let et arbejdsområde der hælder 45 grader, nedefra?
Det blev besluttet at lave en svævende, justerbar, platform. Med hjælp fra pudsegondolen der belejligvis var placeres til glasset helt i loftet, planlagde vi en platform som kunne vægesig lige som vi havde brug for det.

Man skal vælge sine materialer med omhu, når man selv vil designe løsninger. Det kræver erfaring og overblik at lave en løsning der i sidste ende fungere. Vi valgte at skaffe en truss som man kender det fra scene opbygning. Den er tilpas let, og rigeligt stærk til at understøtte folkene der arbejder. Sikkerheden ligger selvfølgelig stadigvæk i rebene som vi kender, og som er godkendt til formålet.

Bjælken blev hejst op af 2 særlige elspil vi har, der er godkendt til personer. Derpå kunne drengene sidde trygt og arbejde fastkoblet til rebet der gik helt op til pudseplatformen i loftet.

Det var med en smule sommerfulge i mave vi begyndte at sætte systemet op. ”Virker det nu så godt som vi har tænkt,” det er jo vigtigt når der er en deadline der skal overholdes, at det valgte system ikke gør arbejdsprocessen længere.
Da systemet var oppe og den første person skulle prøve en tur op til loftet kunne vi ånde lettede op. Systemet virkede præcist som vi havde forudset, og det var tilmed fedt at bruge.
Det tog ikke længe at pille det eksisterende loft ned, som opmåling af det nye kunne begynde.

Vi løste opgaven inden for deadlinen og kunne gå der fra med et flot stykke arbejde og en tilfreds kunde, ligesom vi plejer.