FAQ

Find svar på dine spørgsmål

Får du ikke svar her på siden, må du altid gerne kontakte os.

Vi har inddelt spørgsmål og svar i fem kategorier:

 • Hvilke opgaver løser Sky-Work med Rope Access?
 • Hvordan er Sky-Works priser?
 • Er Rope Access sikkert?
 • Hvad er Rope Access?
 • Hvem er Sky-Work

Hvilke opgaver løser Sky-Work med Rope Access?

Ja da. Sky-Work er eksperter i vinduespolering og facaderens, men det tager kun ca. 20 pct. af vores samlede arbejdstid.

Vores team består nemlig af uddannede og professionelle håndværkere, der løser alt fra inspektionsopgaver til reparation, fugning og stålmontage.

Rope access er også blevet et populært supplement i større bygge- og entrepriseprojekter. Her kan bygherre bruge vores sky-workers i højden, uden at det forstyrrer byggeriet på jorden. Det betyder, at vi for eksempel kan hjælpe med at undgå forsinkelser ved at blive koblet på projektet, når en tidsplan er ved at skride.

Vi kan løse langt de fleste opgaver, som vores kunder henvender sig med. Og vi kan hjælpe på svært tilgængelige eller højt placerede steder, hvor det ikke er muligt at bruge lift, kran eller stillads.

Typisk hjælper vi med almindeligt og ukompliceret bygningsvedligehold, rengøring eller reparationsarbejde. Vi har kunder i blandt andet byggebranchen, industrien, ejendomsbranchen og blandt arkitektvirksomheder.

Fra tid til anden er der opgaver, som er bedre løst med andre metoder end rope access. Derfor er den indledende dialog en vigtig del af samarbejdet med Sky-Work.

Du er altid meget velkommen til at ringe til os. Hvis rope access ikke fungerer til din opgave, har vi helt sikkert en dygtig samarbejdspartner, vi kan sende dig videre til.

Nej, for som udgangspunkt må man ikke arbejde “ud af liften”.

Den begrænsning bliver vi ikke mødt af, når vi hænger i reb på bygningen. Derfor kan vi hjælpe dig med alt fra rengøring og facaderens til inspektionsopgaver, reparationer, fugning og stålmontage.

Hvordan er Sky-Works priser?

Vores priser afhænger af både opgavetype og omfang. Du er altid meget velkommen til at kontakte os. Så vender vi hurtigt tilbage med et uforpligtende tilbud.

Ofte kan vi tilbyde dig en bedre pris end virksomheder, der vil løse din opgave fra lift, kran eller stillads. Vi kan nemlig arbejde mere effektivt, blandt andet fordi vi ikke skal vente på opsætningen af tungt materiel. Det giver en besparelse på både timer og ikke mindst leje af udstyr for eksempel stillads.

Nej, naturligvis ikke.

Det koster aldrig noget at ringe til os, og du er altid meget velkommen til at kontakte os. Vi vender hurtigt tilbage med et uforpligtende tilbud eller svar på dine spørgsmål.

Vi vægter tilfredse kunder meget højt og behandler reklamationer effektivt.

Hvis du ikke er tilfreds med resultatet, kommer vi hurtigt og besigtiger opgaven, så vi kan finde en afklaring og en løsning hurtigst muligt.

Er Rope Access sikkert?

Det korte svar er ja.

Rope access er en godkendt arbejdsmetode, som bliver benyttet over hele verden. I storbyer med mange skyskrabere er rope access lige så almindeligt, som stillads er herhjemme. I takt med at vi i Danmark bygger højere og tættere, har rope access også vundet frem herhjemme.

Som kunde hos Sky-Work er du garanteret, at vi til enhver tid har sikkerhed som førsteprioritet:

 • Alle vores medarbejdere bliver løbende uddannet I redningsteknikker og -procedurer
 • Vi er altid minimum to medarbejdere på en opgave I tilfælde af en redning
 • Hvert hold består af en supervisor med minimum 2000 loggede timer I reb
 • Vi tilpasser redningsplan og toolbox til hver enkelt opgave
 • Alle medarbejdere kan udøve førstehjælp

Alle vores medarbejdere er IRATA-certificerede, og de bliver recertificeret en gang om året, så sikkerheden altid er i top, når vi bevæger os op i højden.

IRATA (International Rope Access Trade Association) er betegnelsen for den internationale klatreorganisation, der opretholder og sikrer standarden for rope access-virksomheder globalt. Vi er løbende i dialog med myndigheder om IRATA for at sikre, at ændringer i anbefalingen bliver indarbejdet i vores procedurer.

Ja. Hos Sky-Work har sikkerhed altid førsteprioritet.

Derfor er vi altid minimum to medarbejdere på en opgave i tilfælde af redning. Den ene af os vil være en erfaren klatrer med minimum to års rope access-erfaring eller mindst 2.000 loggede timer i reb.

Ifølge dansk lovgivning må man gerne bruge erhvervsklatring til at løse sine opgaver, så længe det vurderes, at arbejdet kan udføres forsvarligt.

Naturligvis.

Sky-Work overholder faktisk både reglerne for arbejde i højden og rebunderstøttet arbejde.

Nej, det kan man ikke sige.

Arbejde fra lift, stillads og erhvervsklatring er altid kun sikkert, hvis det er tilrettelagt korrekt, og hvis de udførende har de rette kompetencer og erfaring.

Det er to ting, som vi altid har styr på i Sky-Work.

Vi arbejder i alt slags vejr, undtagen tordenvejr.

Hvad er Rope Access?

Vi spænder os fast til et såkaldt ankerpunkt.

Enten kan vi oprette et ankerpunkt til opgaven, eller også kan ankerpunktet være en del af den eksisterende konstruktion for eksempel via en Harken-skinne. Skinnen integreres i bygningens stern, så den er nærmest usynlig. Den giver os fri vertikal bevægelighed på bygningens facader.

Synligt stål eller beton er naturligvis oplagt, men det beror på en vurdering ved hver enkelt opgave. Vi finder altid en løsning.

Flere og flere bygninger bliver også opført med en Harken-skinne. Skinnen integreres i bygningens stern, så den er nærmest usynlig. Den giver os fri vertikal bevægelighed på bygningens facader.

Grib telefonen og ring til et klatrecenter. De mest gængse klatrekurser er IRATA samt SPRAT.

Ja, hvis de overholder gældende regler på området.

Der er mange sikkerhedskrav på området og regler for at arbejde i højden, som rope-access-virksomheder skal kende til og overholde. Sørg for at få spurgt til sikkerhed tidligt i samarbejdet.

Spørg også, om du må se sikkerhedspapirer, certificeringer og redningsplaner. En professionel rope access-virksomhed skal for eksempel have en godkendelse af deres udstyr og redningsplaner.

Hvem er Sky-Work?

Med Sky-Work får du en kvalitetsbevidst og fagligt dygtig samarbejdspartner. Vi går til din opgave med fokus på at levere kvalitet og opfylder de højeste krav til sikkerhed.

Med rope access kan vi løse din opgave billigere og mere effektivt end virksomheder, der arbejder fra kran, lift eller stillads. Og så er vores arbejdsform bedre for miljøet.

Fordi vi arbejder med rope access, får du:

 • En økonomiske besparelse, da du slipper for leje eller indkøb af stillads, kran og lift
 • Oprydning efter endt arbejde hver eneste dag, for vi tager vores reb med hjem
 • Vores hjælp på selv de mest svært tilgængelige områder, hvor stillads og lift ikke er en mulighed
 • Hurtigere og nemmere opgaveløsning, da du ikke skal indhente tilladelse til afspærring eller opstilling af stillads
 • En skånsom løsning, som ikke efterlader skader på facader, belægninger eller inventar.

Vi rengør mange vinduer, lægger mange meter fuge og reparerer meget murværk. Sideløbende stiger efterspørgslen på montage og generelle konstruktionsopgaver.

Rope access er også blevet et populært supplement i større bygge- og entrepriseprojekter. Her kan bygherre bruge vores sky-workers i højden, uden at det forstyrrer byggeriet på jorden. Det betyder, at vi for eksempel kan hjælpe med at undgå forsinkelser ved at blive koblet på projektet, når en tidsplan er ved at skride.

Sky-Work beskæftiger uddannede og professionelle håndværkere. Vores team tæller alt fra tømrer, murer, malere, snedkere, vvs-installatører, elektrikere, overfladebehandlere og smede.

Det betyder, at vi kan være din totalleverandør af håndværkere. Du får kun én kontaktperson og et team, som er vant til at arbejde tæt sammen.

Og så har vi naturligvis også teknikere med speciale i facaderens og vinduespolering ansat.

Alle vores medarbejdere har en erhvervsuddannelse eller lang og grundig erfaring inden for et arbejdsområde som for eksempel vinduespolering.

Kvalitet er altafgørende for os. Derfor sørger vi altid for, at vores medarbejdere er både dygtige og har den nødvendige specialviden til de opgaver, vi løser. Vi har desuden en række kvalificerede samarbejdspartnere, som vi enten konsulterer eller henviser til, hvis der er brug for det.

Ja. Vores personale taler dansk.

Nej, det er der ingen grund til. Rope access er ikke en farlig arbejdsmetode. Men vi kan godt forstå, at det fra jorden kan se skræmmende ud.

Alle vores medarbejdere er IRATA-certificerede, og de bliver recertificeret en gang om året, så sikkerheden altid er i top, når vi bevæger os op i højden.

IRATA (Industrial Rope Access Trade Association) er betegnelsen for den internationale klatreorganisation, der opretholder og sikrer standarden for rope access virksomheder globalt.

Nej. Sky-Work hjælper kunder i blandt andet byggebranchen, industrien, ejendomsbranchen og blandt arkitektvirksomheder, men vi har også privatkunder og andelsforeninger på kundelisten.